Allergiediëtisten: gespecialiseerd in allergie, intolerantie, coeliakie en fodmap.
Zorg goed voor mekaar

Zorg goed voor mekaar


We merken zowel bij ons zelf, als bij onze omgeving, als in onze praktijk dat corona (we willen het zelfs niet meer horen) in onze kleren zit. We zijn het beu, het begint mentaal z’n sporen na te laten. Iedereen gaat daar anders mee om. De ene praat erover, de andere zwijgt. De ene sport nog intensiever, de andere kruipt knus in de zetel. Wat je ook doet, het is oké. Wees zeker niet te streng voor jezelf.

In deze tijden is het vooral belangrijk stil te staan bij wat dit allemaal met je doet maar ook de mensen rondom jou mee te checken. Vraag jij wel eens: Hoe gaat het met je? Heb oog en oor voor mekaar. Het kan zo’n verschil maken. In het kader van goed voor jezelf en je naaste zorgen, hebben wij 2 aanraders:

De website checkjezelf.be
Het Rode kruis ontwikkelde een interessante app HOUVAST. Compleet met dagboek, zelfzorgplan en tips over hoe omgaan met iemand die het moeilijk heeft. En misschien bak jij wel graag? De moment om je huisgenoten, je buren, je vrienden te verrassen met een zakje zelfgemaakte koekjes. Je kan ze veilig aan de deur zetten en op afstand vragen hoe het met hen gaat. Een babbeltje kan deugd doen. Op onze website vind je heel wat recepten, afhankelijk van je voedselovergevoeligheid. Enkele voorbeelden:
Valentijnskoekjes (melkvrij)

Glutenvrije havermoutkoekjes, pinda-kaaskoekjes, zandkoekjes (gluten- en tarwevrij)

Rozijnen- of chocoladekoek (koemelk- en eivrij)

Maïswafeltjes (gluten-, pinda-, noten-, koemelk- en lactosevrij, fodmaparm)

Liefdeszoete cake met blauwe bessen en kokosroom (melk-, gluten-, soja- en tarwevrij)

 

Onze maandelijkse tips ontvangen?

Je kan hier onze privacyverklaring nalezen

Professioneel advies nodig?

Maak nu een afspraak met een van onze diëtisten!