Allergiediëtisten: gespecialiseerd in allergie, intolerantie, coeliakie en fodmap.
Ledenmoment Allergiediëtisten

Ledenmoment Allergiediëtisten


In februari plannen we met allergiediëtisten jaarlijks ons ledenfeest.

Net als heel wat zaken het afgelopen jaar was het ook voor ons ledenfeest nodig om een alternatief  zonder fysiek contact te voorzien … (ja hoor, covid-19 houdt ons ondertussen al bijna een jaar in zijn greep)

We brainstormden vooraf en kwamen met verschillende ideeën, maar wat was praktisch haalbaar en  wat niet?

Het zou, zoals zoveel zaken, een viruteel alternatief worden: dat zorgde natuurlijk voor wat beperkingen. Normaal gezien trakteren we onze leden op een hapje en een drankje op een fijne locatie.

Dat hapje en drankje hebben we toch kunnen realiseren. We bezorgden al onze leden het weekend voordien een goodie bag en box thuis (ja hoor, die werden allemaal door iemand van ons persoonlijk overhandigd). We hebben ook een facebook-groep met onze leden en daar werd onmiddellijk heel fijn gereageerd op onze ‘cadeautjes’.

 

 

 

 

 

 

 

Onze leden kregen de boodschap om hun ‘cadeautje’ gesloten te bewaren tot het ledenmoment op 1/2/21: dat bleek moeilijker dan gedacht! Er zijn toch wel wat nieuwsgierige diëtisten onder onze leden 😉

Op 1 februari hadden we dan ons virtuele ledenmoment via ZOOM met 17 aanwezigen van onze leden: dat vinden we toch een goede opkomst.

Geen special guest deze keer, maar na de verwelkoming even een cocktail mengen van Baradise (https://www.baradisecocktails.com/story/)

Iedereen kreeg een cocktailpakket met een zelf te maken cocktail en mocktail. Dat werd een leuk begin van een uurtje online gezelligheid. Voor wie geen zin had in een cocktail voorzagen we thee en een koekje of chocolaatje (het was natuurlijk ook nog maar net 16u in de namiddag gepasseerd ;-))

Als verantwoordelijke voor de leden mocht ik het uur aan elkaar praten met een terugblik naar het afgelopen jaar. Ondanks de vele berperkingen die Covid-19 ons bracht, was het toch een goedgevuld 2020 met: 1) onze 4e bijscholing voor diëtisten, 2) online intervisies, 3) één online bijscholing, 4) het ontwikkelen en laten drukken van onze stroomdiagrammen, die helpen bij het in kaart brengen van de problemen van onze patiënten, 5) het lanceren van een productinformatiebank voor onze leden, 6) ook volgden we de eerste keer digitale online congressen en 7), we deden een eerste intervisie alleen voor onze leden …

Ook voor 2021 werden de plannen toegelicht. We vormden met een aantal leden vooraf al werkgroepjes om kleine projecten te verwezenlijken die we in 2021 hopen te volbrengen.

Het was een kort moment, anders dan we gewoon zijn, waarbij persoonlijke gesprekken niet echt mogelijk waren. Dat zorgt toch af en toe voor ‘vreemde’ stiltes in een online contactmoment.

Maar, we waren toch tevreden achteraf: de goede opkomst en elkaar eens even zien en horen (ook al is het virtueel)

 

En wat het belangrijkste is aan ons jaarlijks ledenmoment: we hebben onze leden even in de ‘bloemetjes’ kunnen zetten en onze appreciatie hiermee kunnen tonen.

Al onze leden worden trouwens ook vermeld op onze website, dus heb je een vraag voor een allergiediëtist(e), hier vind je de specialisten in voedselallergie- en intoleranties: https://www.allergiedietisten.com/wie-zijn-wij/de-allergie-dietisten/

 

Aan onze leden: we zijn blij dat jullie in ons team zitten!

 

Groetjes

Kelly

 

 

 

 

 

 

 

Onze maandelijkse tips ontvangen?

Je kan hier onze privacyverklaring nalezen

Professioneel advies nodig?

Maak nu een afspraak met een van onze diëtisten!