Allergiediëtisten: gespecialiseerd in allergie, intolerantie, coeliakie en fodmap.
“We did it”

“We did it”


We hebben met de AllergieDiëtisten al regelmatig een opleiding georganiseerd. We probeerden het altijd praktisch te houden, “dat onze collega’s er echt iets mee kunnen”. Toch vonden we theoretische kennis ook belangrijk, dus we “combineerden”. En iedere keer kregen we als evaluatie, liefst nog praktischer! Dus vorige dinsdag gingen we “all the way”. Workshops, workshops, workshops … Veel (brain)werk voor ons, veel stress voor ons, sponsors zoeken, deadlines halen, afspraken maken, een hoofd vol van alles … en dan 9 oktober … vroeg uit de veren, gezonde spanning, regelen, fixen, gogo, teamspirit, we can do it … we do it!

We gingen deze keer dus super praktisch! Er werden casussen besproken van koemelkallergie, zowel IgE-gemedieerden als niet IgE-gemedieerden, en eveneens casussen van pseudo-allergie. Er vonden discussies plaats in verband met de ethische aspecten rond anafylaxie en een pro/con debat rond het gebruik van pre- en probiotica. Praktijkgerichte info rond hartcoherentie, kruisallergieën, provocatie, huidpriktesten en blaastesten stonden ook op ons programma. En niet te vergeten, de zeer praktische sessies rond etiketten lezen, alternatieve producten inschakelen en recepten aanpassen en proeven.

Ondertussen stelden we met de nodige fierheid onze nieuwe tools voor: een handig instrument voor het opzoeken van kruisallergieën, zowel digitaal als op papier en fiches met alternatieven voor gluten/tarwe, ei, melk en fodmap’s.

In de namiddag startten we interactief met een kwis om het middagdipje te omzeilen en om de kennis van de deelnemers te toetsen. Een van onze leden, Ine Bosmans, was kampioen, super! Zilver en brons gingen naar 2 uitmuntende studenten, Loes Brems en Hilde De Schuyteneer. Opvolging verzekerd, proficiat allemaal!

De evaluaties waren goed, de deelnemers waren tevreden, dus wij zijn tevreden. Smaakt naar nog!

Ons programma voor 2019 is klaar, weldra op onze website. Beste collega’s, zorg dat je er volgende keer (weer) bij bent!

 

“We did it”,

enthousiaste groetjes,

Hilde Winters

 

 

 

Onze maandelijkse tips ontvangen?

Je kan hier onze privacyverklaring nalezen


Professioneel advies nodig?

Maak nu een afspraak met een van onze diëtisten!