Waarmee kan de allergiediëtist jou helpen na de diagnose van een allergie/intolerantie?
De AllergieDiëtist zal jouw allergie of intolerantie verduidelijken op een begrijpbare manier. Ze beantwoordt jouw vragen en onduidelijkheden zodat je goed begrijpt of je allergisch of intolerant bent voor voeding. Het geeft jou rust als je begrijpt waar jouw klachten vandaan komen en hoe je het kan aanpakken. Ze maakt je wegwijs in het complexe geheel van voedselallergie en intolerantie. Ze bezorgt je een correcte lijst van voedingsmiddelen die je zonder problemen wel nog kan eten. Ze leert je ook voedingsetiketten lezen zodat je zelf in de winkel kan beslissen welke producten van welke merken nog goed voor je zijn.
Etiketten lezen klinkt vaak gemakkelijk. We kunnen ze wel lezen, maar begrijpen we ze ook? Weet jij of je zetmeel mag gebruiken bij een tarwe-allergie? En of je tarwezetmeel mag eten bij coeliakie? En melkzuur bij een koemelk-eiwitallergie? En mag er eigeel in de mayonaise zitten bij kippenei-eiwitallergie? … Gelukkig weet de AllergieDiëtist raad. Voor de eerste hulp bij etiketten lezen kan je trouwens terecht op onze website
De AllergieDiëtist bezit bovendien veel productkennis en kan je helpen om de juiste producten te vinden en ze op een correcte manier te gebruiken. Ze is ook in staat om jouw praktische kookproblemen op te lossen. Weet jij hoe je pannenkoeken bakt met een eivervanger of zelfs kan bakken zonder ei? Hoe komt het dat jouw pudding op basis van rijstdrink niet bindt? Hoe bak je een glutenvrij brood en glutenvrije koekjes? Kan je zelf mayonaise maken zonder ei? Hoe maak je een FODMAP-arme spaghettisaus? …
De AllergieDiëtist kan haar praktische ervaring met je delen. Je ontvangt lekkere en aangepaste recepten waar het ganse gezin van mee kan eten.
Bovendien zal de AllergieDiëtist jouw eetgewoonten navragen om zo samen met jou te overlopen waar de knelpunten zitten in je nieuw voedingspatroon. Het is belangrijk dat je voeding op lange termijn volwaardig blijft en alle nodige voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, bouwstoffen … bevat. Denk bv. aan een kind met koemelk-eiwitallergie. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het kind met een koemelkvrije voeding toch voldoende eiwitten en calcium binnen krijgt om de groei te verzekeren? Of hoe kan een persoon met een tarwe-allergie voldoende koolhydraten innemen om energie te hebben om te kunnen studeren, sporten, werken? De AllergieDiëtist weet raad en helpt jou hierbij!
Dus heb je zelf (of jouw kind) de diagnose gekregen van voedselallergie of voedselintolerantie, aarzel dan niet om contact op te nemen met een AllergieDiëtist. Op die manier ga je snel jouw nieuwe mogelijkheden leren kennen en jouw leven zo goed mogelijk verder zetten. Je kan een lijst van AllergieDiëtisten terugvinden op onze website.
Welkom in onze praktijken!
Marieken