Allergiediëtisten: gespecialiseerd in allergie, intolerantie, coeliakie en fodmap.
Tarwe-allergie bij volwassenen is vaak tijdelijk

Tarwe-allergie bij volwassenen is vaak tijdelijk


Bron: www.voedselallergie.nl enNCBI, 30 juli 2018

Voor volwassenen met tarwe-allergie en/of WDEIA (dit is een tarwe-allergie die enkel optreedt na inspanning) is er misschien goed nieuws: het kan vaak binnen enkele jaren weer overgaan. De allergie is dan een symptoom van een tijdelijke maagdarmverstoring.

Italiaanse onderzoekers wilden weten of volwassenen die op latere leeftijd tarwe-allergie krijgen, daar ook weer overheen groeien, zoals soms bij kinderen het geval is. Daarom deden ze een studie onder 10 patiënten met een allergie voor tarwe, waarvan twee met een inspanningsafhankelijke tarwe-allergie (WDEIA).

De proefpersonen moesten vijf jaar een tarwevrij dieet volgen, waarna ze opnieuw op tarwe-allergie werden getest met een dubbelblinde voedselprovocatie. Deze patiënten kregen tarwe te eten zonder dat zijzelf of de dokter weten op welk moment er tarwe in hun voeding zit. Met goed resultaat: 9 van de 10 patiënten waren na die vijf jaar van hun tarwe-allergie af.

De onderzoekers vermoedden dat tarwe-allergie bij volwassenen op latere leeftijd vaak het gevolg is van een tijdelijke onbalans in het maagdarmstelsel. Omdat deze studie slechts 10 proefpersonen had, zou het onderzoek met een grotere groep moeten worden herhaald. Verder onderzoek zou de kennis van tarwe-allergenen en factoren die bijdragen aan het allergisch worden voor tarwe kunnen vergroten.

Onze maandelijkse tips ontvangen?

Je kan hier onze privacyverklaring nalezen


Professioneel advies nodig?

Maak nu een afspraak met een van onze diëtisten!