Allergiediëtisten: gespecialiseerd in allergie, intolerantie, coeliakie en fodmap.
GEWICHT VERLIEZEN DOOR HET BEHANDELEN VAN EEN VOEDSELINTOLERANTIE?

GEWICHT VERLIEZEN DOOR HET BEHANDELEN VAN EEN VOEDSELINTOLERANTIE?


Er is geen relatie tussen gewichtstoename en voedselovergevoeligheden, wel krijgen we regelmatig cliënten over de vloer die een overgevoeligheid vermoeden en eveneens gewicht wensen te verliezen.

Als je een intolerantie hebt voor bijvoorbeeld tarwe, dan ga je je voeding aanpassen en ga je minder brood, minder koeken en minder snacks eten. Dat leidt vaak tot gewichtsverlies, zeker bij aanvang omdat je nog zoekende bent naar vervangproducten. Bij een intolerantie voor fodmap’s ga je eveneens tarwe, lactose mijden waardoor de snacks tussendoor vaak wegvallen en je hierdoor minder kcal binnenkrijgt.

Bij een histamine intolerantie is het dan belangrijk om pure, verse voeding te eten waardoor de kant-en-klare producten wegvallen en zo heb je een betere impact op wat je eet en de samenstelling ervan. Deze aanpassingen kunnen ook leiden tot een beperkt gewichtsverlies.

Maar in de praktijk zie ik evenzeer mensen die in gewicht toenemen bij de behandeling van een intolerantie. Dit is eenvoudig te verklaren doordat hun spijsvertering beter werkt en alle voedingsstoffen beter worden opgenomen.

Het belangrijkste is dat je je beter in je vel voelt als je je intolerantie(s) gaat behandelen.  Daardoor ga je minder snoepen en snacken, meer bewegen en meer actie ondernemen … kortom je bent fitter, je bent actiever, je bent meer zelfzeker waardoor je sterker in het leven staat. Heb jij last van maag-darmklachten, hoofdpijn, neusloop … en verdenk je je voeding? Maak dan een afspraak voor het opsporen en behandelen van eventuele voedselintoleranties. Kies voor professioneel advies zodat je niet onnodig allerlei voedingsmiddelen gaat mijden en je evenwichtige vervangproducten leert kennen en inschakelen. Zo behoud je goede, blijvende resultaten op lange termijn en blijft de kwaliteit van jouw voeding verzekerd. Voor een diëtiste gespecialiseerd in intoleranties: www.allergiedietisten.com

Onze maandelijkse tips ontvangen?

Je kan hier onze privacyverklaring nalezen

Professioneel advies nodig?

Maak nu een afspraak met een van onze diëtisten!