Allergiediëtisten: gespecialiseerd in allergie, intolerantie, coeliakie en fodmap.
Een nieuwe collega

Een nieuwe collega


Als nieuwe allergiediëtiste kreeg ik de opdracht van mijn lieve collega’s om mezelf voor te stellen aan jullie.

Ik ben de nieuwste maar ook de jongste collega van het team.
Samen met mijn man Kris en onze 2 kleuters wonen we in Muizen, bij Mechelen (dat kennen jullie zeker van Planckendael)…

Als zelfstandig diëtiste werk ik ondertussen sinds 2011 in Mechelen. Daarnaast ben ik ook één van de gemotiveerde docenten in de opleiding bachelor voedings- en dieetkunde aan UC Leuven, waar ik voornamelijk de toegepaste dieetleer en klinische voeding voor mijn rekening neem. Klinische voeding interesseert me zeker al langer, ik was , ondertussen al een aantal jaren geleden, ook werkzaam in het UZLeuven.

Allergie en intolerantie zijn onderwerpen die ook onze studenten in de opleiding meer en meer gingen interesseren en dan wordt er binnen het team gezocht naar specialisatie. Allergiediëtisten kwamen op mijn pad, ik ging me bijscholen. Ik volgde de opleiding voor diëtisten bij de collega’s, ging mee op congressen omtrent allergie en op korte tijd was de interesse in allergie en intoleranties enorm groot geworden.

Sinds een jaar ben ik mezelf aan het inwerken als allergiediëtiste, dus ik vermoed dat jullie mijn naam of schrijfsels hier en daar al eens de revue zagen passeren.
En wat heb ik in dat jaar tijd al veel bijgeleerd omtrent allergie en intoleranties. Het is ook ongelofelijk om te zien hoe deze collega-diëtisten, die ieder hun eigen zelfstandige praktijk hebben zoveel tijd samen investeren in het maken van materialen, geven van voordrachten en opleidingen en … noem maar op.

Patiënten melden zich ook steeds vaker aan in mijn praktijk in verband met allergie of intolerantie: lid zijn van allergiediëtisten betekent dus ook dat je naam als allergiediëtiste verspreid wordt. Zeer gevarieerd werken is het zeker: samen met de patiënt uitzoeken welke problemen die ervaart, eetdagboekjes analyseren, artsen contacteren … en niet bij een eerste idee onmiddellijk advies willen geven, geen overhaaste conclusies trekken, nog een keer alles overschouwen, toch nog even andere klachten bevragen bij de patiënt… Geduldig zijn, dat heb ik zeker ook al bijgeleerd als allergiediëtiste (en geloof mij, dat is niet mijn aard ;-))
Het is bovenop mijn andere werkzaamheden hard werken om het tempo van de collega’s te volgen, maar stilaan vind ik mijn draai in het team en voel ik me volwaardig teamlid.

Hopelijk brengt het komende jaar opnieuw veel boeiende uitdagingen en inspiratie.
Ik heb er alvast veel zin in 😉

Kelly

Onze maandelijkse tips ontvangen?

Je kan hier onze privacyverklaring nalezen

Professioneel advies nodig?

Maak nu een afspraak met een van onze diëtisten!