Allergiediëtisten: gespecialiseerd in allergie, intolerantie, coeliakie en fodmap.
Zullen we de lockdown eens positief bekijken?

Zullen we de lockdown eens positief bekijken?

Ja, dat kan of we kunnen het alvast proberen. We zitten met zijn allen weer enkele weken in die vervelende lockdown. En of ze die nu streng of strikt of light noemen, we moeten toch weer veel regeltjes naleven en we moeten er samen door. En dat is lastig. Misschien is het moeilijk om in de herfstmaanden voordelen te zien in een lockdown. Volgende heb ik alvast gevonden:

  • Verlucht je huis dagelijks. Nu je meer thuis bent, kan je je huis makkelijk verluchten. Het moet geen uren duren. Dat is niet alleen een richtlijn voor corona, de huisstofmijten in je bed en zetels vinden frisse lucht alvast niet leuk. Zo kan je minder last hebben wanneer je allergisch bent voor huisstofmijten.
  • Door de coronacrisis gaan we gezonder en bewuster eten. Biowinkels draaien op volle toeren. En dat is goed. Hierdoor eten we meer pure en onbewerkte voeding waardoor personen die klachten krijgen van bijvoorbeeld bewaarstoffen in voeding vaak minder klachten ervaren.
  • Misschien is ook de thuisbakker in jou weer wakker geworden, of de thuiskok? Zin om eens iets uit te proberen? Wist je dat je op onze website al meer dan 100 recepten kan vinden: https://www.allergiedietisten.com/blog/category/recepten/. Bij de recepten staat telkens aangegeven welke allergenen er wel en niet inzitten. Zo kan je makkelijk nagaan of het recept geschikt is bij jouw allergie.
  • Zin in nog meer recepten? Op onze website kan je bij iedere allergie en intolerantie telkens 3 recepten gratis downloaden.
  • Misschien probeer jij ook je momenten en je tijd om boodschappen te doen in het warenhuis te beperken? Wist je dat de meeste supermarkten een prima online webshop hebben? Daar kan je rustig gaan zoeken naar producten die geschikt en veilig zijn bij jouw allergie of intolerantie. Zo kan je met een goede boodschappenlijst naar de winkel trekken waardoor je winkeltijd korter wordt. Wil je nog een stapje verder gaan? Ga dan na of je favoriete winkel ook aan huis levert of een afhaalpunt heeft 😊.
  • Nu thuiswerken weer de norm is, sparen veel mensen hun verplaatsing uit. Jij ook? Probeer de helft van de gewonnen tijd iets leuk te doen. Spelen met de kinderen, extra tijd voor je hobby … Of maak een wandeling in je buurt. Dat maakt niet alleen je hoofd leeg, ook je spieren blijven soepel en je conditie blijft zo op peil. Wandel je in het bos/park: geniet dan van de mooie kleurenpracht van de herfstbladeren, de paddenstoelen die overal volop groeien en de frisse geur van het bos/park.
  • Breng licht in je huis. De lichtpuntjes aan het einde van de coronatunnel zijn misschien nog ver, de lichtjes in jouw huis zijn er alle dagen 😊. Waarom haal je de kerstlichtjes al niet uit de doos? Ze moeten nog niet direct in een kerstboom. In een grote glazen pot vol dennenappels zorgt dat voor veel gezelligheid. Geen kerstlichtjes in huis? Kaarsen en theelichtjes zorgen evengoed voor licht, sfeer en gezelligheid.

Wedden dat ook jij erin slaagt om mijn lijstje nog wat langer te maken.

Samen tegen corona, met een positieve blik: wij kunnen dat.

 

Mieke

Onze maandelijkse tips ontvangen?

Je kan hier onze privacyverklaring nalezen

Professioneel advies nodig?

Maak nu een afspraak met een van onze diëtisten!