Allergiediëtisten: gespecialiseerd in allergie, intolerantie, coeliakie en fodmap.
Ledenavond 2020

Ledenavond 2020


Februari was een drukke maand voor ons, de “AllergieDiëtisten”. We hadden maar liefst 3 evenementen op onze agenda staan. Als eerste onze 4de basisopleiding (hier komt de link naar de blog van Kris). Een tweedaagse waarin we collega-diëtisten wegwijs maakten op het gebied van allergieën en intoleranties. Enkele dagen later waren we paraat op de diëtistenbeurs. Daar konden collega-diëtisten kennis maken met allerlei initiatieven uitgewerkt voor en door diëtisten en deelnemen aan workshops. De hekkensluiter van het rijtje was onze jaarlijkse ledenavond. Zelf vind ik dat een leuk evenement. Allemaal collega’s met de neus in dezelfde richting, iedereen goedgeluimd – ondanks het regenweer – en, hoe kan het anders, allemaal weer klaar om zelfs tijdens onze ledenavond weer iets bij leren. Een van onze motto’s is dat we werken aan een netwerk van allergiediëtisten. Samen vormen we een groep met mensen die veel expertise hebben op het gebied van voedselovergevoeligheden. We hebben allemaal hetzelfde doel: Onze patiënten zorg op maat bieden die wetenschappelijk onderbouwd is. Zo maken we onszelf als allergiediëtist en de groep sterker. En we groeien gestaag: Dit jaar hebben zich al 6 nieuwe leden aangesloten.

 

Dit jaar ging de ledenavond door in Mechelen. In het Martin’s hotel, een unieke, mooie en stijlvolle locatie gevestigd in een voormalige kerk. We reserveerden een knus zaaltje om onze leden een warm ontvangst te geven. We spraken onze contacten aan en zorgden voor goed gevulde goodiebags verpakt in linnen zakken van de AllergieDiëtisten.

 

 

 

Maar we zijn niet snel tevreden hé. Naast een hapje en een toast op onze samenwerking was er ook deze avond een special guest, Prof. Dr. R. Schrijvers, allergoloog van UZ Leuven. Hij gaf een korte en boeiende lezing over het technische mechanisme van een allergische reactie. Zware materie voor wat ‘een ontspannen avond’ hoort te zijn, hoor ik je denken. Nee hoor, niet als wij kunnen rekenen op een bevlogen spreker als Prof. Schrijvers.

 

Samen hebben we nog teruggekeken op onze realisaties van het voorbije werkjaar en al even vooruitgekeken naar onze plannen van het nieuwe jaar om af te sluiten met een drankje. Ook willen we zeker onze sponsors – vooral Mead Johnson en Thermofisher – bedanken. Het doet ons plezier dat we telkens weer op hun aanwezigheid, ondersteuning en producten kunnen rekenen.

 

 

 

Tevreden kunnen we terugblikken op 3 geslaagde evenementen deze maand. En wat mij nog het meest gelukkig maakt zijn onze sprekers. Telkens weer ervaren we dat ze graag een lezing komen geven op een van onze bijscholingsmomenten. En nog fijner is het om tijdens hun lezingen te horen over hun waardering en hun erkenning voor ons als allergiediëtisten. Dank daarvoor.

 

 

 

Met een goed gevoel keren we huiswaarts. Klaar om er weer een heel jaar voor te gaan.

Mieke

 

Onze maandelijkse tips ontvangen?

Je kan hier onze privacyverklaring nalezen


Professioneel advies nodig?

Maak nu een afspraak met een van onze diëtisten!