Allergiediëtisten: gespecialiseerd in allergie, intolerantie, coeliakie en fodmap.
Het laag FODMAP-dieet ontrafeld!

Het laag FODMAP-dieet ontrafeld!


Vorige week dinsdag organiseerden wij, de AllergieDiëtisten in samenwerking met de  FODMaPdiëtisten, een opleidingsdag rond het laag FODMAP-dieet.

’s Morgens om 9u beet dokter Severi de spits af met een duidelijke uiteenzetting rond het prikkelbaar darmsyndroom. De sfeer zat er in!

Er volgden 9 workshops waaruit de deelnemers konden kiezen, voor elk wat wils. Voor diëtisten die nog niet of weinig met het laag FODMAP-dieet gewerkt hadden, werd het dieet volledig uit de doeken gedaan. Later op de dag konden ze aan de hand van casussen deze theorie inoefenen.  Voor collega’s met ervaring werden nieuwe inzichten besproken en toekomstmuziek gedraaid. De laatste noot is nog niet gezongen!

    

Daarnaast werd de darmwerking uitvoerig besproken en medicatie en supplementen uitgespit. Liever praktisch? Geen probleem … etiketten lezen, recepten aanpassen, buitenshuis eten, FODMAP-knelpunten in de diëtistenpraktijk … het kwam allemaal aan bod.

We sloten de dag af met een leuke kwis om de nieuwe kennis te toetsen. Onze FODMAP-kampioene van de dag was Natacha, een van de leden van ons allergiediëtisten-netwerk, dikke proficiat!

Voldaan kijken we terug naar onze opleidingsdag. Misschien was jij wel aanwezig, hopelijk hebben we dan voor jou het laag FODMAP-dieet (verder) ontrafeld!

Groetjes

Hilde Winters

Onze maandelijkse tips ontvangen?

Je kan hier onze privacyverklaring nalezen


Professioneel advies nodig?

Maak nu een afspraak met een van onze diëtisten!