Allergiediëtisten: gespecialiseerd in allergie, intolerantie, coeliakie en fodmap.
Risotto met roodbaarsfilet en oesterzwammen

Risotto met roodbaarsfilet en oesterzwammen


Een gerechtje dat iets meer tijd en liefde vraagt maar waar je, eens het op tafel staat zeker geen spijt van hebt! Ik hoop dat jij er net zo veel van kan genieten als ik. 🙂

Benodigdheden voor 2 porties:

olijfolie

1 middelgrote ui

150gr risottorijst

700ml water + 15gr groentebouillon (kijk goed na of deze gluten- en lactosevrij is)

2 roodbaarsfilets (of een andere vis naar keuze)

200gr oesterzwammen

25gr glutenvrije bloem

witte peper en zeezout

 

Werkwijze:

Breng het water lichtjes aan de kook en los er het bouillonpoeder in op. Borstel ondertussen de oesterzwammen schoon en zet ze even opzij.

Schil de ui en snipper fijn. Verhit een paar eetlepels olijfolie in een ruime pan en stoof de ui hierin aan.

Wanneer de ui glazig is, voeg je de risotto toe. Roer regelmatig om totdat ook deze glazig wordt. Daarna kan je in stappen het bouillonwater toevoegen. Roer telkens goed om en wacht tot het grotendeels is opgenomen door de risottorijst vooraleer je opnieuw vocht toevoegt.

Wentel ondertussen de vis door de bloem en bak langs beide kanten gaar in wat olijfolie. Kruiden deed ik met peper en zout. Leg de vis daarna even opzij.

Nu is het de beurt aan de oesterzwammen. Deze bak je best kort maar op een hoog vuur aan. Je kan hiervoor de pan van de vis gebruiken als je deze eerst even schoonveegt.

Als al het bouillonwater is opgenomen door de risotto of als de rijst beetgaar is kan je beginnen aan de afwerking. Schik alles op een bord en gebruik wat extra groen ter decoratie.

 

Dit gerecht is glutenvrij- en lactosevrij. Indien gewenst kan je het ook vegetarisch maken door de vis te vervangen door wat extra groenten of tofu.

 

Smakelijk!

Tess

 

 

 

Onze maandelijkse tips ontvangen?

Je kan hier onze privacyverklaring nalezen

Professioneel advies nodig?

Maak nu een afspraak met een van onze diëtisten!