Allergiediëtisten: gespecialiseerd in allergie, intolerantie, coeliakie en fodmap.
Een kopje koffie?

Een kopje koffie?


Ho, soms gaat een blog schrijven vlot, soms gaat het wat moeizamer. Deze is er eentje van de laatste categorie. Wanneer ik dit schrijf, heb ik er net een intensief weekend opzitten met collega’s “madammen”. Nog wat moe en stijf van de inspanningen, rol ik stilaan weer in de dagdagelijkse beslommeringen. Vanmorgen geen cliënten in mijn agenda. Ik kan rustig wakker worden. Eerst een koffie om te starten. Terwijl ik die opdrink, bedenk ik dat het niet voor iedereen weggelegd is om dit te doen. Wakker worden wel natuurlijk, maar met een koffie erbij?

De cafeïne uit koffie kan bij personen met een intolerantie voor klachten zorgen. Ik heb het eens opgezocht. Hieronder tref je een lijstje met verschillende intoleranties en als koffie of granenkoffie* wel of niet kan:

* Granenkoffie: is koffie die gebrand wordt van granen, bijvoorbeeld boekweit.

Wil dit nu zeggen dat je geen koffie kan drinken als er een – staat? Nee hoor. Wanneer je kiest voor deca koffie dan heb je wel de gezelligheid van het koffiemoment, je kan eveneens rustig wakker worden en er is geen nadelig effect op je overgevoeligheid.

Geniet ervan.

Mieke